Cadouri din romania

PROBLEME DE COMPORTAMENT LA CÂINI

Caini care latra excesiv.
Prin latrat cainele isi exprima anumite stari ca agresivitate, furia, singuratatea sau cere anumite lucruri.
 Latratul este intotdeauna, pentru caine, un mod de-a comunica foarte repede o stare de excitatie. Din anumite motive, unii caini ajung sa latre excesiv de mult. Unele motive care conduc la acest comportament sunt: un grad de excitabilitate la stimuli ridicat, lipsa de exercitiu fizic, anxietate.

Caini agresivi fata de alti caini.
Acest tip de comportament il au in general masculii, dar poate fi intalnit si la femele. Cand doi caini se intalnesc pe un teritoriu neutru, exista mari sanse ca ei sa se lupte, in acest fel stabilindu-se care este cainele dominant si care subordonat. In afara de a stabili ordinea ierarhica, motivele pentru care un caine este agresiv fata de alti caini, pot fi, apararea teritoriului, lipsa de socializare la grupa canina sau un caracter nativ dominant.

Caini care rod mobila.
Acest tip de comportament este intalnit atat la pui cat si la cainii adulti. Cauzele acestui comportament sunt:
Schimbarea dintilor la puieti, lipsa de miscare, plictiseala, anxietatea, frustarea, neobisnuinta cainelui de a sta singur timp indelungat.

Caini care se urca pe mobile, in pat, pe fotolii etc.
Aceasta problema este creata de stapan, chiar din ziua in care puiul este adus acasa prin faptul ca ii permite puiului sa doarma in pat, crezand ca in acest fel puiul se acomodeaza mai usor.

Caini care sar pe stapan si/sau pe straini.
Saritul pe membrii haitei reprezinta modul in care cainii se saluta. Acelasi mod de a saluta il folosesc si fata de grupa umana. Acest comportament este intalnit la cainii (care nu sunt obisnuiti sa stea timp indelungat) foarte energici.

Caini agresivi fata de stapani si/sau straini.
Cauza agresivitatii cainelui fata de stapani este data in general de lipsa unei minime educatii, al unui minim dresaj al acestuia.
Printr-o educatie adecvata si facuta la timp (cat mai devreme cu piutinta), cainele invata care este locul lui in "haita" si sa-si recunoasca stapanul drept sef al haitei. Alintarea exagerata, recompensarea prin mangaiere fara motiv, pot duce la acest gen de comportament al cainelui.
Agresivitatea fata de straini are drept cauze, lipsa de socializare la grupa umana sau traume pe care caini le-au suferit in cele doua perioade de imprimare a fricii.
Agresivitatea cainilor fata de stapani si/sau straini poate fii generata si de cauze medicale.
Sansele de recuperare ale unui asemenea caine sunt mult mai mari daca programul de recuperare este inceput inca de la primele manifestari ale cainelui.


Achizitionarea unui pui.
Achizitionarea se face de la canisa, varsta optima la care poate fi achizitionat puiul este de 7-12 saptamâni. Achizitionându-l de la canisa aveti garantia puritatii rasei si a obtinerii pedigree-ului.

Alegerea nu trebuie facuta la întamplare deoarece acest lucru poate avea urmari neplacute atunci cand puiul ajunge la maturitate.
Pentru a evita astfel de lucruri si pentru a avea o imagine a aptitudinilor de lucru ale puiului, este indicat sa testati puiul înainte de al cumpara.
Pentru acest lucru puteti contacta Scoala nostra de dresaj, testarea evalueaza sociabilitatea puiului la grupa umana, instinctul de vanatoare, usurinta cu care suporta dominarea, reactia la zgomot, acomodarea la situatii noi.

Puiul in familie:
Dupa achizitionarea puiului, trebuie sa va hotarati, daca stati la curte, unde îl tineti: în curte sau în casa.
Daca îl tineti în curte va recomand sa-i construiti un padoc. Padocul trebuie sa aiba o suprafata de 12-14 m2 cu gard de 1,5m înaltime. Cusca trebuie sa fie de dimensiune proportionala cu talia cainelui. Daca v-ati hotarat sa-l tineti în casa, va trebui sa-i faceti un "loc" al lui. Acest loc, nu trebuie sa fie în dormitor, bucatarie sau lânga usa de la intrare.
O problema des întâlnita în cazul puiutilor o reprezinta urinarea si defecarea (puiului) în casa. Pentru a scapa cât mai repede de neplacerea provocata de acest lucru, trebuie sa stiti ca un catel (puiut) îsi va face necesitatile (nevoile), de obicei, când se scoala din somn, dupa ce manânca, dupa ce se joaca. Asta înseamna ca dvs. Va trebui sa luati puiul în brate, dupa ce se trezeste, dupa ce a mâncat si cum a terminat cu joaca, si sa-l duceti în locul unde catelul are voie sa-si faca necesitatile fiziologice (de preferat pe balcon, daca locuiti la bloc).

Orele de masa trebuie respectate cu strictete, acest lucru însemnând o reglare mai buna a digestiei puiului. Castronul de mâncare, în cazul în care catelul este mofturos va sta la dispozitia acestuia doar 5 min. dupa care i se va lua, oferindu-i-se la urmatoarea ora de masa, când se va proceda la fel. Procedati la fel si în cazul în care câinele alterneaza masa cu momente de joaca sau daca este distras de ceea ce se întâmpla în jurul sau.
Dupa perioada de acomodare cu noua sa familie (2-3 zile) obisnuiti catelul cu zgarda si mai apoi cu lesa. Nu lasati niciodata câinele sa se joace sau sa traga cu dintii de lesa.

Atunci când va plimbati cu câinele în lesa, nu trebuie sa-l lasa-ti sa stabileasca directia de mers. Cine va stabili directia de mers, acela va fi seful haitei.
Nu lasati catelul sa se tina dupa dvs prin casa,sa se urce pe pat sau pe fotoliu.Catelul nu are voie sa va traga cu dintii de pantaloni,sa sara pe dvs sau pe straini.Nu permiteti catelului sa "cerseasca" atunci cand serviti masa. Catelul va manca numai la ora sa de masa si numai din castronul sau.
Odata cu iesirea (plimbarea) puiului la plimbare în parc, dupa perioada de vaccinare, multi proprietari de câini se confrunta cu o problema pe cât de deranjanta pe atât de penibila si refuzul câinelui de a veni la chemarea stapânului.

Aceasta problema poate fi evitata daca chemati câinele la dvs. de câteva ori, pâna sa plecati acasa, recompensându-l, de fiecare data când vine la dvs. dându-i o bucatica de carnita sau un biscuitel. În acest fel, câinele nu va mai face legatura între chemarea la stapân si plecarea din parc.
Acestea sunt câteva din micile "secretete" ale educatiei unui pui, care va vor ajuta sa aveti o convietuire placuta cu puiul dumneavoastra.
Pentru detalii contactati-ne.

Pedigree-ul.
Reprezinta certificatul de nastere al cainelui si va garanteaza puritatea rasei. În acest certificat este trecut arborele genealogic pe patru generatii, si numarul de înregistrare al cainelui în "Cartea de Origine Romana", numar care se tatueaza pe urechea cainelui sau pe pliul sau.

Echipament de lucru:
LESA:
Poate fi din piele, chinga sau din lant. Pentru dresaj este bine sa folositi o lesa din piele sau chinga, de aproximativ 2 -2,5m.
ZGARDA: Poate fi din piele, chinga sau metal. Zgarda de metal poate fi "de forta" sau gen "lantic". Atât în dresaj cât si în rezolvarea problemelor de comportament, zgarda reprezinta cel mai important instrument de lucru. Indiferent de zgarda folosita în dresaj, trebuie sa stiti ca ea nu trebuie folosita ca un instrument de pedepsire a câinelui. În dresaj zgarda se foloseste doar pentru "corectie".


Aici gasesti icoane ajutatoare in examene!

Aici gasesti icoane ajutatoare in examene!
Icoane ortodoxe
 
 
 
eXTReMe Tracker
Bloguri, Bloggeri si Cititori