Cadouri din romania

Scrutarea subconstientului Omul - o forta magnetic



O bogatie de nemasurat ne inconjoara, viata se schimba de indata ce ne indreptam privirile inlauntrul nostru si descoperim comoara pe care o purtam fiecare.
Sufletul ascunde un filon de aur, a carui deschidere ne va oferi tot ceea ce asteptam de la viata. Multi oameni sint asemeni somnambulilor, deoarece lor le ramine ascunsa existenta acestei comori interioare de intelepciune si iubire infinita. Si totusi, oricine poate obtine de la acest izvor ceea ce inima sa doreste.

O bucata de otel magnetizata ridica greutatile care sint cam de douasprezece ori mai mari decit greutatea ei proprie, iar daca este demagnetizata, aceeasi bucata de metal nu ridica nici macar o penita.
Aceasta comparatie se potriveste foarte bine si omului. Individul care este strabatut de aceasta forta magnetica este plin de incredere in viitor si incredere in sine. El stie ca a fost nascut sa invinga si sa mearga din succes in succes. Individul demagnetizat pe de alta parte este torturat de teama si indoiala. Daca i se ofera un prilej favorabil, el spune: Totusi nu este bine. Aceasta ma depaseste. Voi fi de risul tuturor.
Oamenilor de acest fel viata nu le va aduce niciodata nimic, pentru ca ei nu au curajul de a pasi mai departe si ramin pe drum neajutorati. Aidoma unui magnet vom imbraca norocul, bogatia si puterea ca un vesmint potrivit noua.
Cel mai mare secret al tuturor timpurilor
Care este cel mai mare secret al tuturor timpurilor? Taina atomului? Eliberarea energiilor uriase prin spargerea nucleelor atomice? Bomba cu neutroni? Calatoria spre stele? Nu! Unde este ascuns acest secret, cel mai mare dintre toate? Cum poate fi el descoperit? Cum il putem folosi? Raspunsul la toate aceste intrebari este extrem de simplu si surprinzator. Secretul nu este altceva decit puterea minunata a subconstientului nostru.
Minunatele forte ale subconstientului
De indata ce am descoperit minunatele puteri ale subconstientului, puterea, bogatia, sanatatea, fericirea si bucuria ne vor umple viata.
Aceasta putere nu trebuie sa o cistigam, o avem, trebuie numai sa stapinim natura si felul ei de a actiona, pentru a o folosi.
Priceperea si intelegerea necesara o obtinem singuri, prin citirea tehnicii si procedeelor simple, prezentate aici. Totul va aparea intr-o lumina noua si vom genera din noi puterea cu ajutorul careia vom realiza mai mult decit sperantele si visele noastre. Sa luam hotarirea ferma ca, de aici inainte, viata ne va fi mai bogata, mai buna si mai nobila decit pina acum.
Cele mai adinci straturi ale subconstientului ascund o intelepciune nesfirsita, o putere nemasurata si o rezerva inepuizabila de posibilitati, situatii si talente, care asteapta doar sa fie dezvoltate si sa-si gaseasca exteriorizarea. Recunoastem adevarata existenta a acestor forte spirituale si imediat vom da o alta infatisare vietii. Intelepciunea nesfirsita care sta in subconstientul nostru va iesi la iveala mereu si in orice imprejurare, atita vreme cit sintem pregatiti pentru aceasta.
Subconstientul este un izvor de ginduri si idei noi. Poate ca in noi se ascunde un descoperitor sau un inventator, poate ca un scriitor asteapta sa se afirme. In orice caz, nesfirsita intelepciune a subconstientului ne da informatii asupra principiilor, si cum putem sa le perfectionam si sa le utilizam, pentru a obtine ce ni se cuvine.
Puterile subconstientului ne pot dirija catre partenerii de viata sau de afaceri cei mai buni. Urmind glasul subconstientului, vom gasi oameni binevoitori, vom cistiga independenta financiara, care ne va permite sa facem si sa devenim ceea ce visam dintotodeauna. Subconstientul ne ofera rezolvarea fiecarei probleme. El are ascunsa cauza fiecarui efect. Cind am invatat sa scoatem la iveala aceste forte ascunse, vom avea la indemina cunostintele si puterea, pentru a trai ca stapin al sortii, in siguranta, bucurie si belsug.
Subconstientul are o minunata putere de vindecare, insanatoseste sufletele si trupurile. El rupe lanturile ce paralizeaza aripile sufletului si le elibereaza din inchisoarea ingradirilor materiale si fizice.
Necesitatea unei temelii sigure
Fara un temei sigur si cunoasterea legilor generale nu se poate realiza in nici un moment al activitatii omenesti nici un progres adevarat.
Din aceasta cauza, trebuie mai intii sa invatam sa minuim corect subconstientul, ca pe un instrument. Fortele sale vor deveni tot atit de sigure, ca orice instrument.
Ar fi complet gresit sa socotim ca legile fundamentale ale chimiei, fizicii sau matematicii se deosebesc, intr-un fel oarecare, de cele ale subconstientului. Sa ne gindim numai la legea ca suprafata apei este totdeauna orizontala. Aceasta lege a naturii este valabila nelimitat, peste tot si in orice moment. Daca se incalzeste o bucata de otel, ea se dilata, indiferent daca experienta se face in China, Anglia, India sau in alta parte. Dilatarea corpurilor solide din cauza caldurii corespunde unui adevar general valabil.
O lege tot atit de universal-valabila este si aceea ca fiecare actiune, in timp si spatiu, asupra subconstientului isi gaseste expresia ca o conditie a mediului, o experienta sau un eveniment.
Ruga ne va fi ascultata, deoarece este vorba de un principiu universal. Si in cazul subconstientului este vorba de un principiu universal. El functioneaza dupa legea credintei. Trebuie sa stim ce este credinta, cum actioneaza si cum este actionata. Biblia exprima in cuvinte simple, limpezi si frumoase: Adevar va zic voua: cel ce spune acestui munte ridica-te si arunca-te in mare si nu se indoieste in sufletul sau, ci crede ca totul se face ceea ce spune ca se va intimpla. Marcu - II, 23.
Legea spiritului omenesc este legea credintei
Trebuie sa credem in modul de functionare a credintei si in credinta insasi.
Ceea ce credem nu este altceva decit ceea ce gindim - in aceasta consta secretul. Ceea ce traim, ce facem, toate intimplarile si imprejurarile existentei sint reactii ale subconstientului la modul nostru de a gindi. Adica, nu cuprinsul credintei, ci simpla prezenta a acestei credinte in mintea noastra este cea care opereaza. Sa ne eliberam de convingerile si parerile gresite, de superstitiile oarbe, de spaimele neintemeiate care chinuie omenirea. In locul acestora, sa incepem sa credem in adevarurile si realitatile vesnice, de neschimbat, ale vietii. Atunci, drumul nostru spre viitor se va orienta in sus, ne va duce spre Dumnezeu.
Cel ce foloseste legile subconstientului, scoase la iveala aici, va putea formula de acum incolo, pentru sine si altii, rugi fundamentate stiintific si eficiente. Si propriile noastre rugi vor fi ascultate dupa legea cauzei si a efectului, a actiunii si a reactiunii. Gindul este saminta faptei. Evenimentul nu este altceva decit reactia subconstientului, asupra felului si esentei gindirii noastre. Sa ne imaginam gindurile si ideile de armonie, sanatate, pace si bunavointa si minunea va pasi in viata noastra!
Dualitatea spiritului
Spiritul este unitar. Spiritul omenesc insa indeplineste doua functii esential diferite si prezinta doua sfere de activitate complet diferentiate cu proprietati si forte proprii. Existenta acestor doua domenii diferite se manifesta pe multiple cai si are semnificatii stiintifice determinate. Astfel deosebim constientul si subconstientul, spiritul obiectiv si spiritul subiectiv, spiritul treaz si cel care dormiteaza, Eul de la suprafata si Eul din adincuri, spiritul voluntar si cel involuntar, spiritul masculin si cel feminin si inca multe altele.
Constientul si subconstientul
Diferitele functii ale acestor sfere ale constiintei ne apar in mod evident cind comparam spiritul omenesc cu o gradina. Noi insine sintem gradinarul si semanam saminta in pamintul roditor al subconstientului nostru. Felul si calitatea semintelor depind de felul nostru de a gindi, caci ceea ce plantam in subconstientul nostru va creste in noi sau va lua fiinta in sfera vietii noastre.
Din acesta cauza trebuie neaparat sa incepem cind subconstientul nostru este plin de ginduri pasnice, de fericire, de dreptate, de bunavointa, de implinire si bunastare.
Vom sadi mereu aceste ginduri, ca niste seminte in pamintul roditor al spiritului nostru, in subconstient, si vom avea recolte minunate. Subconstientul poate fi comparat cu un pamint roditor, in care toate semintele, bune sau rele, rodesc abundent. Putem recolta oare struguri din maracini sau smochine din ciulini? Fiecare gind este o cauza si fiecare imprejurare - interioara sau exterioara - un efect. Pentru a obtine dezvoltarea pe care o dorim a conditiilor de viata, trebuie sa devenim stapinul absolut al gindurilor noastre.
De indata ce gindim corect si am invatat sa cuprindem adevarul sau gindurile pe care le-am plantat in subconstient sint pozitive si pasnice si forta de actiune a subconstientului incepe sa se valorifice, sa creeze conditii placute si armonioase de viata. Totul depinde de noi.
De indata ce am luat sub control mersul gindurilor noastre, putem pune la treaba puterile subconstientului pentru rezolvarea oricarei probleme si a tuturor greutatilor.
In oricare parte a lumii am fi, vom privi in jurul nostru si vom stabili ca cea mai mare parte a oamenilor duc o viata limitata doar la exterior. Numai o mica parte se dedica fenomenelor sufletesti din interiorul lor. Sa ne gindim insa ca lumea vietii interioare - gindurile, sentimentele si ideile - sint cele ce creeaza lumea exterioara.
O putere creatoare in lumea simturilor
De asemenea, subconstientul este unica putere creatoare care gaseste exprimare totdeauna in lumea simturilor noastre. Intelegerea schimburilor dintre constient si subconstient este in stare sa ne transforme din temelii viata. Pentru a schimba imprejurarile exterioare ale vietii, trebuie mai intii sa putem influenta cauzele. Cei mai multi oameni incearca sa determine o transformare a starilor si imprejurarilor exterioare cu mijloace exterioare.
Pentru a elimina insa vrajba, deruta, lipsurile si toate celelalte care ne prejudiciaza modul de viata, trebuie sa luam problema de la radacina: gindirea constienta trebuie sa o schimbam complet, iar in lumea gindurilor si conceptiilor noastre sa fundamentam o noua orientare.
Subconstientul reactioneaza cu sensibilitatea unui instrument de conducere, de precizie, la fiecare din gindurile noastre. Aceasta inseamna ca energia, forta vitala si intelepciunea nesfirsita care strabat subconstientul sint modelate si primesc forme definite prin gindurile constientului. Sintem inconjurati de un ocean fara fund, de o incalculabila bogatie.
Folosirea practica a legilor spiritului omenesc va transforma intreaga noastra viata intr-un mod minunat: belsug in locul lipsurilor, consideratie si intelepciune in locul nestiintei si superstitiilor, pace in locul nelinistii, prietenie in locul urii, lumina in locul intunericului, armonie in locul vrajbei, incredere si siguranta in locul indoielii, succes in locul insuccesului si eliberare de tirania mediocritatii.
Avantaje spirituale, sufletesti si materiale
Din punct de vedere spiritual, sufletesc si material, sint avantaje mari. Invatati, artisti, poeti, cintareti, scriitori si cercetatori au cistigat prin modul de a lucra cu subconstientul si constientul omenesc.
Tenorul de renume mondial Caruso a fost apucat pe neasteptate de trac. El spunea ca frica il stringe pur si simplu de git. Fata ii era scaldata in sudoare. Ii era rusine fata de cei din jur, iar gindul ca, in citeva minute, va trebui sa intre in scena il facea sa tremure. Dintr-o data, se reculese si striga cu glas tare: Eul meu cel mic vrea sa inabuse in mine Eul meu cel mare. Marele Eu vrea sa cinte.
Si subconstientul sau a reactionat deschizind zagazurile interioare. Cind i-a venit rindul, Caruso a pasit pe scena si stralucirea vocii sale s-a auzit ca de obicei. Aceasta nu lasa nici urma de indoiala: Caruso stia de existenta celor doua niveluri ale spiritului - de o parte constientul si de alta sfera subconstientului.
Este deosebit de interesant si captivant sa observam cum un apel hotaritor la subconstient reface brusc echilibrul sufletesc zdruncinat, deoarece subconstientul este un constient subiectiv.

Aici gasesti icoane ajutatoare in examene!

Aici gasesti icoane ajutatoare in examene!
Icoane ortodoxe
 
 
 
eXTReMe Tracker
Bloguri, Bloggeri si Cititori